Home TIPS Belangrijke vragen over ESTA-aanvraag

Belangrijke vragen over ESTA-aanvraag

DELEN

Het elektronische systeem voor reisvergunningen (ESTA) is een reisvergunningssysteem van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Deze uitgebreide veiligheidsmachtiging is beschikbaar voor reizigers uit landen die deelnemen aan het Visa Waiver-programma – inclusief Nederland. Houders van een nederlandse paspoort kunnen de VS binnenkomen zonder een visum en krijgen een inreisvergunning voor 90 dagen aan de grens, samen met een mooie stempel in hun paspoort.

Wanneer heb ik ESTA nodig?

Als u de zee of de lucht binnenkomt, moet u eerst een goedgekeurde ESTA-aanvraag hebben. Bij binnenkomst over land, via Mexico of Canada, hoeft u geen ESTA-aanvraag in te dienen. De aanvraag moet uiterlijk 72 uur vóór vertrek naar de Verenigde Staten worden ingediend. De bevestiging of afwijzing vindt meestal binnen enkele seconden plaats. Als de ESTA-aanvraag wordt geweigerd, moet een regulier visum voor binnenkomst in de VS worden aangevraagd, wat vervolgens vier tot acht weken kan duren.

Vereisten voor ESTA

Een binnenkomst in de VS zonder een visum is mogelijk onder de volgende voorwaarden:

– Nationaliteit van een van de landen die deelnemen aan het Visa Waiver-programma
– Elk individu heeft een geldig paspoort nodig, inclusief baby’s en peuters (kinder-ID en kinderpaspoorten kunnen niet worden gebruikt)
– U wilt binnenkomen als toerist of zakelijke reiziger
– Het maximale verblijf in de VS is 90 dagen
– Uw paspoort is geldig tot het einde van de reis
– U moet een retourticket of een secundair ticket hebben dat niet eindigt in Canada, Mexico of het Caribisch gebied.

Kosten voor ESTA – geldigheid van de vergunning

Sinds 2010 zijn voor de ESTA-aanvraag kosten in rekening gebracht. De kosten van US $ 14 zijn verschuldigd bij het aanvragen van de ESTA-vergunning en moeten binnen een week met een creditcard worden betaald. De goedgekeurde aanvraag is twee jaar geldig. Daarna moet een nieuwe ESTA-aanvraag worden ingediend.
Moet ik de ESTA-aanvraag meenemen tijdens de reis?

De officiële verklaring is: Nee, u hoeft het niet bij u te dragen. Maar je hoort altijd van reizigers dat er naar hen is gevraagd. Het doet dus geen pijn om de bevestiging aan het einde van de aanvraag af te drukken en op zijn reisdocumenten te plaatsen.

Is de goedgekeurde ESTA-aanvraag al een visum?

Nee! U krijgt het toeristenvisum alleen wanneer u de VS binnenkomt. ESTA geeft u alleen toestemming om per schip of vliegtuig naar de Verenigde Staten te reizen. Zonder ESTA laat geen enkele luchtvaartmaatschappij u ooit aan boord van een vliegtuig voor de VS gaan als u geen ander visum heeft.

Waar kan ik de ESTA aanvragen?

De aanvraag kan online worden ingediend via de US Customs-website op Border Protection: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Er zijn andere sites op het internet die u aanbieden om een ​​(soms buitensporige) vergoeding aan te vragen. Blijf erbij vandaan – u moet de serviceprovider alle gegevens verstrekken die u nodig hebt, zodat u deze rechtstreeks op de ESTA-pagina kunt invoeren.
foutmeldingen

Het kan komen tot de aankondiging van de afzonderlijke pagina’s tot foutmeldingen. Heel vaak beïnvloeden deze de adressen, telefoonnummers of e-mailadressen. Natuurlijk moet u dan controleren of de informatie correct is. Als de gegevens correct zijn, klikt u opnieuw op “Volgende” onderaan de pagina.

Nu kan het gebeuren dat de informatie opnieuw als verkeerd wordt gemarkeerd. Na de tweede verzending verschijnt er echter een vak waarin u kunt controleren of deze informatie correct is. Plaats vervolgens deze vinkjes, druk opnieuw op “Volgende” onderaan de pagina en dan komt u op de volgende pagina van de applicatie.

Hoe lang is ESTA geldig?

De ESTA-goedkeuring is 2 jaar geldig. Daarna moet een nieuwe aanvraag worden ingediend als u weer naar de VS wilt reizen.

De ESTA-vergunning vervalt ook wanneer u een nieuw paspoort krijgt. Aangezien de paspoortgegevens in een bestaande ESTA-vergunning niet kunnen worden gewijzigd, maar deze uiterst belangrijk zijn, moet u een nieuwe aanvraag indienen.

U moet ook onmiddellijk een nieuwe aanvraag indienen als u fouten hebt gemaakt in de paspoortgegevens in de aanvraag. Anders kan dit leiden tot problemen bij het binnenkomen van het land.

Moet ik de datums vóór elke reis in de applicatie wijzigen?

Eerste adresinformatie in de Verenigde Staten, contacten in de Verenigde Staten en sommige andere algemene gegevens kunnen in de bestaande applicatie worden gewijzigd. De aanbeveling is om dit aan te passen aan de volgende reis vóór elke reis naar de VS.

In de praktijk lijkt het erop dat bijna niemand dat doet. En daarom kennen we geen problemen. Aanbeveling is dus: gegevens wijzigen. Wat je er in de praktijk mee doet, moet je jezelf afwegen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here