Home Financieel Wat is eigenlijk Bitcoin, lees hier wat een Bitcoin inhoud

Wat is eigenlijk Bitcoin, lees hier wat een Bitcoin inhoud

DELEN

Bitcoin (kortweg BTC) is een digitale valuta die elektronisch wordt aangemaakt en opgeslagen. In tegenstelling tot de euro of de dollar worden bitcoins niet fysiek afgedrukt of gegenereerd door centrale banken, maar worden ze op afstand berekend door veel mensen over de hele wereld met computervermogen. Bitcoin is, net als andere digitale valuta, niet onderworpen aan enige centrale of staatscontrole.

Bitcoin is het bekendste voorbeeld van een snelgroeiende cryptocurrency. In de volgende tutorial worden de belangrijkste kenmerken en kenmerken van de digitale valuta uitgelegd.

Wat is Bitcoin en hoe verschilt Bitcoin van andere digitale valuta?

Bitcoin kan worden gebruikt om goederen en diensten te kopen en om transacties op de financiële markt uit te voeren. Bitcoin vervult dezelfde functies als conventionele valuta, de euro of de Amerikaanse dollar.

Het belangrijkste kenmerk van Bitcoin is echter de decentralisatie. Het Bitcoin-netwerk is niet onderhevig aan enige institutionele controle. Dit betekent dat geen enkele centrale bank en geen enkele staat de geldhoeveelheid kan beheersen en het kader kan bepalen.

Wie heeft Bitcoin gemaakt?

Een softwareontwikkelaar met het pseudoniem Satoshi Nakamoto heeft naar verluidt de Bitcoin gemaakt. Niettemin is het nog steeds onduidelijk of dit een enkele persoon of een groep is.

Hoeveel Bitcoins zijn er?

Het Bitcoin-protocol is ontwikkeld voor een totaal van 21 miljoen bitcoins gedolven. Deze munten kunnen in kleinere delen worden verdeeld (het kleinste deel is honderd miljoen) en worden Satoshi genoemd, vernoemd naar de Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto.

Waar is Bitcoin op gebaseerd?

Bitcoin is uitsluitend gebaseerd op wiskunde. Er is geen institutionele structuur achter Bitcoin die staat voor zijn intrinsieke waarde. Mensen over de hele wereld gebruiken software die een wiskundige formule volgt om bitcoins te genereren.

De software is een zogenaamde open-source software, wat betekent dat iedereen kan begrijpen wat deze software precies doet en de inhoud bekijken. De technologie die ten grondslag ligt aan Bitcoin, bekend als Blockchain, trekt momenteel veel belangstelling van veel bedrijven, instellingen en overheden. Beslissingen in het Bitcoin-netwerk worden door het netwerk gemaakt via een consensusmechanisme dat is gedefinieerd in de programmacode, in plaats van door één instantie.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Bitcoin?

  1. Bitcoin is gedecentraliseerd

Het netwerk wordt niet beheerd door een centrale instelling. Elke computer die bitcoins berekent en overbrengt, maakt deel uit van het netwerk. Dit betekent dat geen enkele centrale instelling monetaire beleidsbeslissingen voor het Bitcoin-netwerk kan nemen, of zelfs de macht heeft om bitcoins van gebruikers weg te nemen. Mocht het systeem om de een of andere reden offline gaan, dan blijven de bitcoins bewaard. Het volledige protocol van het Bitcoin-netwerk kan theoretisch worden opgeslagen op een harde schijf of zelfs worden afgedrukt op papier.

  1. Bitcoin is eenvoudig in gebruik

Het openen van een bankrekening of zakelijk account wordt vaak geassocieerd met bureaucratische hindernissen. Iedereen kan een Bitcoin-account (Wallet) openen zonder enig bewijs te hoeven leveren.

  1. Bitcoin is anoniem

Gebruikers kunnen meerdere BTC (wallets) accounts hebben. Aan deze worden geen namen, woonadres of andere persoonlijke informatie toegekend.

  1. Bitcoin-betalingen zijn 100% transparant

Het netwerk slaat elke transactie in de blockchain op. De blockchain lijkt op een enorm register. Als iemand een openbaar BTC-adres heeft, kan iedereen zien hoeveel Bitcoins zich in dit account bevinden. Het is echter niet mogelijk om te zien wie de eigenaar is van dit BTC-adres. Desalniettemin hebben veel gebruikers gebruiken veranderende adressen en dragen slechts delen van Bitcoins naar één adres over.

  1. Transactiekosten zijn laag

Een internationale bankoverschrijving bij een conventionele bank kost snel veel geld. Bij Bitcoin maakt het niet uit of de ontvanger van de overdracht op een kilometer afstand of enkele duizenden kilometers ligt.

  1. Bitcoin is snel

Bitcoin kan overal naartoe worden verzonden en het duurt maar een paar minuten voordat het netwerk de betaling bevestigt. Een Bitcoin-overdracht vindt heel snel plaats, er vindt geen tussenpersoon. In tegenstelling tot bankoverschrijvingen vindt de transactie dus rechtstreeks en zonder omwegen van A naar B plaats.

Actuele Bitcoin waarde van vandaag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here