Home Huis en Tuin Hoeveel kost een hond per maand?

Hoeveel kost een hond per maand?

DELEN

Voordat je een hond als huisdier adopteert, moet je in gedachten houden dat de houding van de hond geld kost.

De kosten van een hond zijn afhankelijk van het ras, de grootte en de gezondheid.
In het begin zijn er de kosten voor de aankoop, waarbij echte rashonden veel duurder zijn dan een halfbloed. Dan zijn er de maandelijkse en jaarlijkse kosten.

De kosten zijn heel verschillend, want het hangt er altijd van af of je duur voedsel wilt geven en / of een heel grote hond hebt. Bij goedkoop eten en een kleine hond is de ondergrens natuurlijk van toepassing.

Een hond kan tussen de 10 en 13 jaar oud zijn, afhankelijk van de soort en de grootte, en is als een familielid. Hij lijdt ook aan de scheiding van zijn geliefde als een man.

Hoeveel kost een hond per maand?
De volgende kosten geven een overzicht van de gemaakte kosten in de maand of het jaar. De gegevens zijn geen cijfers die precies op elke hond en elke situatie van toepassing zijn, maar hoofdzakelijk worden gebruikt voor oriëntatie.

Wat zijn de kosten voor een hond?

1-Eten
2-Dierenarts
3-Hondenbelasting
4-Basisuitrusting
5-Speelgoed
6-Hondenschool (optioneel)
7-Honden aansprakelijkheidsverzekering (Optioneel)

Maandelijkse kosten

1. Eten

ongeveer 3-90 euro per maand
Voedingskosten zijn afhankelijk van de grootte en behoeften van de hond. Als uw hond erg lang is en dure voeding heeft, vormen de voerkosten gedurende het jaar het grootste deel van de kosten.
Een kleine hond heeft minder voedsel nodig dan een grote hond. Daarom kost het eten voor een kleine hond natuurlijk minder dan voor een grote.

2. Dierenarts

ongeveer 55-120 euro per jaar
De jaarlijkse meervoudige vaccinatie / compacte vaccin- en ontwormingsbehandelingen zijn belangrijk voor de gezondheid van de honden.
De gebruikelijke kosten voor de gezondheid van uw trouwe viervoeter zijn de jaarlijkse vaccinatie en ontworming.

vaccinaties (ongeveer 50 euro per jaar)
Het jaarlijkse vaccin omvat meestal bescherming tegen verschillende ziekten tegelijkertijd, bijvoorbeeld de 6-voudige vaccinatie:
– hondenziekte (virusinfectie)
– Parvovirosis (infectieuze virale infectie)
– H.c.c. (Hepatitis)
– Leptospirose (infectieziekte)
– Kennelhoest (luchtweginfectie) en
– hondsdolheid (virusinfectie)

De prijs is ongeveer 50 euro, een keer per jaar. Als het gaat om vaccinatie zijn de meningen vaak heel verschillend. Honden, zoals mensen, tolereren sommige vaccinaties niet goed. Aan de andere kant kunt u uw hond redden van een ziekte die hem kan doden.
In ieder geval moet worden ingeënt tegen hondsdolheid. Als een hond hondsdolheid heeft en een mens bijt, kan dit levensbedreigend zijn voor de mens.

ontwormen (ongeveer 5-30 Euro per jaar)
Hoe vaak een hond een wormkuur moet krijgen, hangt af van hoe vaak de hond dingen eet die hij niet moet eten. Bijvoorbeeld iets langs de weg. Als hij dat heel vaak doet, moet hij elke drie maanden ontwormd worden. Andere honden hebben één wormkuur per jaar.
Hoeveel euro het kost is, hangt af van het gewicht van de hond. Hoe zwaarder de hond, hoe actiever hij nodig heeft. Je moet ongeveer 5-30 euro per ontworming verwachten.

Operaties en andere kosten
Een van de meest voorkomende operaties is de castratie van reuen. De meeste zijn voor meer dan 100 euro. Andere operaties kunnen, voor. B. een tand trekken. Dat kost snel meer dan 100 euro. Een heupoperatie onder narcose kost vaak meer dan 1.000 euro. Soms moet ook het bloed worden onderzocht, wat resulteert in laboratoriumkosten. Deze kunnen echter niet in euro worden uitgedrukt omdat ze te verschillend zijn.

3. Hondenbelasting

ongeveer 0-116 euro per jaar
De hondenbelasting varieert van gemeente tot gemeente. Iedereen die een hond vasthoudt, moet hondenbelasting betalen (of niet.)
Hondenbelasting: waarom en waarvoor?
Oorspronkelijk was de hondenbelasting een luxe belasting. Ze bestaan nog steeds vandaag. De oorspronkelijke reden hiervoor was dat iedereen die het zich kan veroorloven om een hond voor zijn plezier te houden, ook moet delen in de kosten van de “gemeenschap”.

Hoeveel belasting betaalt de hond?

• Minder duur in kleine gemeenschappen, duurder in grote steden
Het bedrag van de belasting bepaalt de gemeente en is overal anders. In kleine gemeenschappen kost het vaak minder geld dan in grote steden. Op het platteland kun je een hondentaks verwachten tussen de 0 en 40 euro voor een hond, in de stad echter al met 65 tot 116 euro.

Gemeenten duurder dan 100 euro per jaar kosten:

Gemeente tarief 1e hond tarief 2e hond tarief 3e hond
‘s-Gravenhage / Den Haag € 116,28 € 182,28 € 231,12
Almere € 108,40 € 108,40 € 108,40
Binnenmaas € 101,75 € 152,60 € 152,60
Breda € 102,50 € 172,50 € 172,50
Groningen € 121,80 € 180,60 € 243,60
Hendrik-Ido-Ambacht € 117,84 € 193,32 € 193,32
Hilversum € 101,52 € 170,16 € 233,52
Katwijk € 109,20 € 109,20 € 109,20
Losser € 101,16 € 151,80 € 202,68
Nijmegen € 111,62 € 167,59 € 167,59
Noordwijk € 108,36 € 161,16 € 213,96
Noordwijkerhout € 109,92 € 163,32 € 216,72
Tilburg € 108,26 € 153,55 € 182,40
Zeist € 102,00 € 163,20 € 265,20

Gemeenten zonder hondenbelasting:
In Nederland hoef je bij 152 gemeenten geen honden belasting te betalen o.a.:

Aa en Hunze, Aalburg, Achtkarspelen, Albrandswaard, Alphen-Chaam, Ameland, Amsterdam, Appingedam, Arnhem, Assen, Beemster, Bellingwedde, Berg en Dal, Bergeijk, Bergen (L.), Bergen (NH.), Berkelland, Bernheze, Best, Bladel, Blaricum, Bloemendaal, Boekel, Borger-Odoorn, Boxmeer, Boxtel, Bronckhorst, Brummen, Coevorden, Cranendonck, Cuijk, Dantumadiel, De Fryske Marren, De Marne, De Wolden, Delft, Den Helder, Diemen, Dinkelland, Dongeradeel, Drechterland, Drimmelen, Eemsmond, Eersel, Elburg, Emmen, Enkhuizen, Ferwerderadiel, Franekeradeel, Grootegast, Haaren, Halderberge, Haren, Hattem, Heerde, Heerhugowaard
Heeze-Leende, Heiloo, het Bildt, Hillegom, Hilvarenbeek, Hof van Twente, Hollands Kroon
Hoogeveen, Hoogezand-Sappemeer (Midden-Groningen), Horst aan de Maas, Huizen, Kaag en Braassem, Laarbeek, Landerd, Landsmeer, Langedijk, Leek, Leiden, Lingewaal, Littenseradiel, Lochem, Maassluis, Marum, Meierijstad, Menameradiel, Menterwolde (Midden-Groningen), Meppel, Midden-Delfland, Midden-Drenthe, Midden-Groningen, Mill en Sint Hubert, Moerdijk, Montfoort, Neerijnen, Nieuwegein, Nieuwkoop, Noordoostpolder, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Nunspeet, Oirschot, Oldambt, Oldebroek, Olst-Wijhe, Onderbanken, Ooststellingwerf, Opsterland, Oude IJsselstreek, Papendrecht, Peel en Maas, Putten, Raalte, Renswoude, Reusel-De Mierden, Ridderkerk, Roosendaal, Rotterdam, Rozendaal, Rucphen, Schagen, Schiermonnikoog, Schijndel (Meierijstad), Sint Anthonis, Sint-Oedenrode (Meierijstad), Slochteren (Midden-Groningen), Son en Breugel, Stadskanaal, Súdwest-Fryslân, Ten Boer, Terschelling, Texel, Teylingen, Tubbergen, Tynaarlo, Tytsjerksteradiel, Uden, Valkenswaard, Veendam, Veghel, Venray, Vlagtwedde, Vlieland, Voorst, Vught, Waalre, Weesp, Westerveld, Westland, Weststellingwerf, Wierden, Winsum, Winterswijk, Zederik, Zeewolde, Zoeterwoude, Zuidhorn, Zwolle

4- Basisuitrusting

vanaf 80 euro (startset)
De prijzen zijn heel verschillend, want van de eenvoudige geruite deken tot het luxe designer hondenbed met dure Swarovski-stenen, is er bijna alles. Een eenvoudige “startapparatuur” is beschikbaar vanaf ongeveer 80 euro. Zelfs als je zeker goedkopere apparatuur vindt: het duurt niet lang en uiteindelijk moeten er nieuwe dingen worden gekocht.

De basisuitrusting omvat:
– kosten voor apparatuur
– Halsband, hondentuig
– Hondenriem
– Hondendeken
– Hondenmanden
– Water en voerbak
– Transportkist
– Adreskaartje
– Hondenborstel, hondenkam
– Vlooienkam
– Hondenshampoo

Hondenmand
De mand is de feel-good zone van uw hond. Het is zijn eigen kleine koninkrijk. Hier zou hij zich zeer op zijn gemak moeten voelen als hij na de wandeling een goed dutje doet. Het gaat erom of uw hond het goed doet, of het ruimte heeft en het voldoet aan zijn behoeften. Het is niet goed om een mand te kiezen waarvan je denkt dat die schattig is, maar waarin je hond zich ongemakkelijk voelt. Er zijn zeer goede “standaard” manden, maar ook ongebruikelijke dingen zoals verwarmde hondenbedden, orthopedische of zelfs eco-cups. Of het echt zulke manden moet zijn, iedereen moet voor zichzelf beslissen.

Hond kleding
• Kostuums en vermommingen
Kleding voor honden heeft niet altijd iets te maken met Halloween of Carnaval. Hoewel er echt heel grappige, suikerzoet kostuums zijn. Afhankelijk van of uw hond deelneemt en u zich leuk aankleedt, kunt u het uitproberen. Forceer uw hond alstublieft niet om dit te doen.
• Kleding voor slecht weer
Als het buiten koud of nat is, beschermen jassen, pootbeschermers en regenjassen je hond en houden hem warm. Vooral voor kleine honden (vooral minder dan 5 kg), honden met een zeer korte vacht en / of weinig lichaamsvet, zijn ze ideaal, omdat deze dieren gewoon sneller bevriezen. Zelfs zieke honden of mensen die vaak aan ziekten lijden, waarderen een (warme) beschermende laag. Ook reddingsvesten voor honden zijn een geweldige uitvinding als het vroeg in de winter donker wordt. Stel je voor, je hond breekt en rent over de straat. Met een veiligheidsvest is hij misschien op tijd te zien.

Halsbanden
Er zijn echt heel veel mooie kragen en harnassen, maar niet allemaal zorgen ze ervoor dat je hond zich goed voelt. Halsbanden zijn gemakkelijk aan te trekken, maar een hondenharnas is meestal comfortabeler voor een hond. Als je in de verlegenheid komt dat je aan de lijn moet trekken, geven nekbanden je veel trek in je nek. Dat kan veel pijn doen. Bij hondenharnassen is de riem aan de achterkant vastgebonden en wordt de tractie verdeeld.

Adreslabels, adreshoezen
Zelfs als uw hond een microchip heeft, is een extra adreslabel erg handig. Waarom? De microchip moet eerst worden uitgelezen door een apparaat. Met het adreslabel kunt u het adres onmiddellijk lezen. Trouwens, als het merk, de hanger of de mouw eruit ziet, geeft uw hond weinig omkijken. Ze zijn meestal maar 3-4 cm lang, hinderen je hond niet en kunnen gemakkelijk aan de kraag of het harnas worden bevestigd. Kies degene die het beste bij u past.

EU-huisdierenpaspoort en microchip (ongeveer 30-50 euro)
Als u uw hond meeneemt naar een ander land, heeft hij een EU-huisdierenpaspoort en een chip nodig. Het huisdierenpaspoort bevat belangrijke informatie. De chip wordt geïmplanteerd onder de huid van de hond en bevat een 15-cijferig nummer dat het uniek identificeert. Beide kosten samen ongeveer 30 euro.

De volgende informatie wordt genoteerd in het dierenpaspoort:
eigenaar:
Naam en adres
dier:
Foto (indien gewenst):
naam:
soort:
geslacht:
geboortedatum:
jas jurk:
Microchip nummer met datum van implantatie:
Vaccinaties met datum en informatie over geldigheid en dierenarts:

5- Speelgoed

vanaf 3 euro
Het oppakken van stokken is een prachtig spel dat geen cent kost. Maar niet elke hond neemt graag vleermuizen op. Sommigen zijn gek op hondenspeeltjes die de intelligentie bevorderen.
De ene hond haalt graag terug, de ander kauwt graag op een touw. Elke hond is anders en welk speelgoed hij leuk vindt kan alleen worden ontdekt door het uit te proberen.
Natuurlijk zijn er ook duurder speelgoed. Maar dat maakt de hond niet uit. Het maakt hem niet uit of het speelgoed duur is of er bijzonder fraai uitziet. Het moet gewoon leuk zijn.

Honden speelgoeden:
-Piepende dieren
-Kong
-Spel touw
-Ballen en frisbees
-Behendigheidsspeelgoed
-Fetch speelgoed
Honden, die graag de hele dag uit elkaar halen of liever ophalen, genieten van piepende en pluche dieren. Of over een speelgoedtouw gemaakt van katoen. Dit is zeer veelzijdig omdat de hond het kan terughalen, erop kan kauwen, het kan “begraven” (of verbergen) of eraan kan trekken. Overigens is er zo’n touw met of zonder een bal.
Ballen en frisbees zijn ook ideaal voor honden die graag willen halen. Natuurlijk mogen deze alleen buitenshuis worden gebruikt, zodat de woninginrichting niet wordt beschadigd.

Intelligence Toy
Kong is een intelligentiestuk speelgoed dat populair is bij bijna alle honden. Binnen zijn heerlijke snacks die de hond bevrijdt met poot en snuit. Hij wordt mentaal uitgedaagd omdat hij moet overwegen hoe hij bij het eten komt.
Deze game spreekt de meeste honden veel beter aan dan constant in hun mand te liggen en hun eten gewoon in de neus te proppen.
Behendigheidsspeelgoed
Sommige hondenbezitters willen intensief trainen met hun hond en zijn geïnteresseerd in behendigheidsspeelgoed. Behendigheid komt van de Engelsen en betekent evenveel als behendigheid / behendigheid. Dit zijn bijvoorbeeld hindernissen, ringen, tunnels of slalompalen.

6- Vakantie zorg 

ongeveer 10-25 Euro per uur, ongeveer 10-50 Euro per dag
Wie zijn hond niet op vakantie kan nemen, kan hem niet alleen thuis laten. Hij moet tenslotte elke dag gaan wandelen en heeft verzorging nodig.
Een hondenschool vormt de basis voor een harmonieus samenleven, maar vereist ook een rechtlijnig gedrag en assertiviteit van de meester. De kosten zijn heel verschillend. Het is het beste om enkele hondenscholen in de buurt te bezoeken en daar informatie te krijgen.

Hondenoppas en hondenpension
Er zijn honden die graag met hun baas reizen. Lange autoritten en vliegreizen zijn vaak een marteling voor het dier. Vooral als het een beetje ouder is of gezondheidsproblemen heeft.

Het zou natuurlijk het beste zijn als de viervoetige vrienden bij familie of vrienden kunnen blijven die op een verantwoorde en liefdevolle manier voor hem zorgen. Maar niet iedereen heeft deze kans. Dus wat te doen als je de hond niet op vakantie kunt nemen?

Hondenoppas service
Kosten: 10-25 euro per uur of volledige dagopvang
Er zijn veel hondenoppas die liefdevol op de honden van anderen letten. Ze lopen met ze mee, voeden ze en spelen met ze. Sommigen bieden zelfs verzorging aan of hebben een speciale training om de hond te trainen (buiten de hondengeleider-licentie).
De kosten worden meestal berekend per uur en liggen tussen de 10 en 25 euro. Groot voordeel: de hond is in zijn gebruikelijke omgeving met de gebruikelijke geurtjes. Nadeel: hij is altijd een paar uur per dag alleen – tenzij u betaalt voor een fulltime zorg. In veel gevallen kan men het eens worden over een iets hogere totale prijs met een hoog aantal uren.

Hondenpension
Kosten: 10-50 euro per dag
Over het algemeen is dit de laatste keuze. Voor de hond is het een compleet onbekende omgeving met vreemde mensen en meestal buitenlandse dieren. Dit kan pure stress betekenen. Maar er zijn ook goede kennels, die goed voor de dieren zorgen.
Sommige pensioenen vereisen ongeveer 10-20 euro per dag, anderen 30-50 euro. Maar duur is niet goed op hetzelfde moment. Het is het beste om twee of drie in de buurt te kijken en met de operators te praten. Zodat u een idee krijgt of uw eigen hond daar in goede handen is.

7-Aansprakelijkheidsverzekering voor honden

ongeveer 40-60 euro per jaar

Waarom de hond verzekeren?
Zelfs goed opgevoede honden kunnen iets breken. Bijt meubels of versnipper schoenen. Als hij onverwachts springt op een (oudere) persoon en deze crasht, kan dit leiden tot letsel aan fracturen. Of hij veroorzaakt zelfs een auto-ongeluk als hij breekt en op straat rent. Een hondenbeet is uiterst zeldzaam met goed onderwijs, maar is ook niet uitgesloten.
Dus wat gebeurt er als de hond schade of letsel veroorzaakt? De hondeneigenaar moet ervoor betalen. Als hij een hondenaansprakelijkheid heeft, neemt dit de kosten over.

De aansprakelijkheidsverzekering van honden is in sommige landen zelfs verplicht. Dit zijn:
Italië (gevaarlijke honden)
Denemarken (alle honden)
Frankrijk (gevaarlijke honden)
Spanje (gevaarlijke honden)
Berlijn (Duitsland) (alle honden)
Hamburg (Duitsland) (alle honden)
Nedersaksen (Duitsland) (alle honden)
Thüringen (Duitsland) (alle honden)
Sleeswijk-Holstein (Duitsland) (alle honden)
Saksen-Anhalt (Duitsland) (alle honden)
Baden-Württemberg (Duitsland) (alle honden)
Brandenburg (Duitsland) (alle honden)
Hessen (Duitsland) (gevaarlijke honden)
Noordrijn Westfalen (Duitsland) (gevaarlijke honden)
Rijnland-Palts (Duitsland) (gevaarlijke honden)
Saarland en Saksen (Duitsland) (gevaarlijke honden)
Wenen (Oostenrijk) (gevaarlijke honden)
Opper Oostenrijk (Oostenrijk) (gevaarlijke honden)
Steiermark (Oostenrijk) (gevaarlijke honden)
Basel-Land (Zwitserland) (gevaarlijke honden)
Basel-Stadt (Zwitserland) (gevaarlijke honden)
Bern (Zwitserland) (gevaarlijke honden)
Genève (Zwitserland) (gevaarlijke honden)

DELEN
Vorig artikelWat te doen bij een tand ongeval?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here