Home Financieel Huis Huren – populair alternatief voor aankoop

Huis Huren – populair alternatief voor aankoop

DELEN

Met betrekking tot onroerend goed, betekent de term huur het recht om ze te gebruiken tegen betaling van een vergoeding. In tegenstelling tot de aankoop wordt de huurder geen eigendom van de gehuurde woon- en bedrijfsgebouwen of terreinen. De huurovereenkomst komt tot stand doordat beide partijen huurders en verhuurders overeenkomen dat zij de huurovereenkomst willen aangaan. In principe bepaalt de huurovereenkomst de daaruit voortvloeiende rechten en plichten. Concreet houdt dit bijvoorbeeld het bedrag van de storting, opzegtermijnen, maar ook een mogelijke tijdslimiet in. In de praktijk is huren van groot belang, vooral voor het leven. Niet iedereen kan het zich veroorloven om een appartement of huis te kopen op de gewenste locatie of grootte. Bijna de helft van alle Nederlanders wonen in huurappartementen of huizen.

De onroerendgoedmarkt: verschillende aanbieders
Veel huurwoningen zijn marktaanbieders die voornamelijk vastgoed beheren. Een tweede groep is woningcorporaties, die huisvesting bieden aan leden van de vereniging. Het is altijd raadzaam om geselecteerde woningen te bezoeken en bezichtigen voordat u een contract ondertekent. In Nederland zijn er 389 woningcorporaties en bezitten ruim 2.4 miljoen woningen.
Als u huis wilt huren, kunt u snel een overzicht krijgen van de onderstaande woningcorporaties van diverse steden.

Woningcorporaties Amsterdam:
de Alliantie
DUWO
Woningstichting Eigen Haard
Woonstichting De Key
Woningstichting Rochdale
Woningcorporatie Stadgenoot
Ymere
Woonzorg Nederland
Habion

Een woonruimte huren
De kamers van een huis of appartement zijn allemaal aparte kamers. Duplexappartementen bieden veel ruimte. De term “tweekamerappartement” onthult niets over bijkomende kamers, die meestal de keuken, de gang en de badkamer omvatten. Af en toe worden deze als een halve kamer gegeven. Maar let op: in sommige regio’s worden kleine kamers beschouwd als halve kamers. De aanwezigheid van kelder en tuin of het gebruik kan worden gespecificeerd als een ander zoekaspect. Het huurbedrag voor appartementen en huizen is het gevolg van de kale huur en een toeslag voor extra kosten. Het is de moeite waard om de inbegrepen items te controleren.

Gedeelde huis huren
Individuele kamers zijn vaak onderverhuurd. Voor potentiële huurders betekent dit dat ze een huurovereenkomst ondertekenen met de hoofdhuurder, niet rechtstreeks met de huiseigenaar. Hoewel dezelfde huurdersrechten van toepassing zijn, is de onderverhuur afhankelijk van de voortzetting van de hoofd huurovereenkomst. Als alternatief wensen sommige verhuurders hun eigen contract met elke huurder van een gedeeld appartement. Zelden zijn huurders van individuele kamers een aparte wasserij of kitchenette beschikbaar. Dit zijn meestal de gebieden die alle huisgenoten gebruiken. Als u meer vrijheid wilt, zoek dan naar een appartement met 1 slaapkamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here