Home Gezondheid tips Deze 6 huismiddeltjes helpen tegen acne

Deze 6 huismiddeltjes helpen tegen acne

DELEN

Wil je eindelijk het gevecht irritante, lelijke acne aankondigen? Geen probleem! Je hoeft niet eens te investeren in dure schoonheidsproducten: met goedkope huismiddeltjes zeg je gewoon puistjes vechten. Het beste van alles is dat je ze waarschijnlijk al thuis hebt!

6 huismiddeltjes die helpen tegen acne

1. Aloë vera

Het is wetenschappelijk bewezen dat Aloë Vera ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft. De gel van de plant helpt acne bacteriën te doden, infecties te voorkomen en de beschadigde huid te genezen – waardoor het het ideale anti-puistje anti-spatwapen is!

Dit is hoe het werkt: als je thuis een aloë vera-plant hebt, kun je er gewoon een blad van afsnijden, de gel er uit persen en deppen op het getroffen gebied. U moet deze beste acne behandeling gedurende een week twee keer per dag herhalen.

Als alternatief kun je ook een eetlepel aloë vera-gel mengen met ½ theelepel rauwe honing en kurkuma en de massa op het aangetaste huidgebied aanbrengen. Laat 15 tot 20 minuten inwerken en spoel daarna grondig met water. Herhaal de procedure minstens één keer per dag.

2. Appelazijn

Appelazijn reinigt de poriën van bacteriën en overtollige olie. Meng een theelepel appelazijn met drie theelepels water en breng het aan op het getroffen gebied met een wattenbolletje. Laat het tien minuten weken en spoel het vervolgens af met warm water, herhaal dit eenmaal per dag gedurende meerdere dagen.

3. Tea tree olie

Ook tea tree olie heeft ontstekingsremmende en wondgenezing en is daarom bij uitstek geschikt voor puistjes. Druppel een paar druppels tea tree olie op een wattenschijfje of wattenstaafje, breng aan op de aangetaste delen van de huid en laat de olie een nacht werken. Voor een bijzonder gevoelige of droge huid, moet u de tea tree olie echter na 15 minuten afwassen.

4. Honing

Honing helpt je tegen puistjes voordat ze aankomen. Als je ter plekke een beetje honing deppen voordat het puistje uit de huid komt, voorkomt dit dat het puistje wordt gevormd.

Je kunt ook honing toevoegen aan gezichtsmaskers: voeg een eetlepel kaneel met twee eetlepels honing toe, zet het masker op en was het na 30 minuten af ​​met lauw water.

5. helende aarde

Ook wordt helende klei vaak opgenomen in gezichtsmaskers – geen wonder: het verwijdert overtollig talg, vuil en bacteriën van het huidoppervlak. Hoewel genezende klei helpt tegen echt koppige puistjes, kan het over het algemeen het uiterlijk van de huid verbeteren.

Zo kun je zelf een genezend kleimasker maken: meng eenvoudig een pap met water uit het poeder (genezende klei of bentoniet) met water. U trekt het schone gezicht of de getroffen gebieden aan. Het masker blijft ongeveer twintig tot dertig minuten op het gezicht totdat het volledig droog is. Droog vervolgens de droge lagen, spoel de laatste sporen met lauw water en voed de huid met gezichtsgel of vloeistof. Het masker kan het beste eenmaal per week worden gebruikt. Als de aanraking van het masker te tijdrovend is, kunt u eenvoudig een kant-en-klare genezende kleipasta gebruiken.

6. Stoombad

Giet 2 liter heet water in een grote kom en houd het gezicht op een voor jou comfortabele afstand, ongeveer 10 tot 15 minuten erover. Om ervoor te zorgen dat de stoom niet naar de zijkanten kan ontsnappen, moet u een badstofhanddoek over uw hoofd leggen. Reinig uw gezicht na het stoombad met koud water en zachte verzorging (vochtinbrengende vloeistof of gel).

Het bad kan worden gemengd met verschillende additieven (bijvoorbeeld verse kruiden zoals peterselie, gedroogde kamillebloemen of goudsbloemen). De huid ontspant door het stoombad en wordt gereinigd tot in de poriën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here