Home TIPS Reisgids Rome

Reisgids Rome

DELEN

Welkom in Rome, een stad doordrenkt van geschiedenis, cultuur en adembenemende schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van oude ruïnes, kunst, heerlijk eten of gewoon wilt verdwalen in charmante straatjes, Rome heeft voor ieder wat wils. In deze reisgids delen we de top 13 bezienswaardigheden in Rome die je absoluut niet mag missen.

1 – Het Colosseum: Stap terug in de tijd en bewonder dit iconische amfitheater, een van de grootste bouwwerken uit het oude Rome.

2 – Het Pantheon: Betreed dit indrukwekkende tempelgebouw en bewonder de majestueuze koepel en de eeuwenoude geschiedenis.

3 – Sint-Pietersbasiliek: Bezoek het hart van het Vaticaan en bewonder de prachtige architectuur en kunstwerken in deze belangrijke katholieke kerk.

4 – Vaticaanse Musea: Ontdek de schatkamer van kunstwerken en historische artefacten, waaronder de wereldberoemde Sixtijnse Kapel.

4 – Forum Romanum: Verken het oude Romeinse politieke, religieuze en commerciële centrum, waar je nog steeds de overblijfselen van tempels en paleizen kunt bewonderen.

5 – Trevifontein: Gooi een muntje over je schouder en maak een wens bij deze prachtige barokke fontein, een van de meest iconische in de wereld.

6 – Spaanse Trappen: Rust uit op deze beroemde trappen en geniet van het uitzicht op de Piazza di Spagna en de omringende winkels.

7 – Piazza Navona: Verken dit levendige plein met zijn prachtige fonteinen en barokke architectuur, omringd door gezellige cafés en restaurants.

8 – Engelenburcht: Beklim deze imposante vesting en geniet van een panoramisch uitzicht over Rome, met als hoogtepunt het uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek.

9 – Villa Borghese: Ontsnap aan de drukte van de stad en ontspan in dit uitgestrekte park, waar je ook de Galleria Borghese vindt met zijn waardevolle kunstcollectie.

10 – Vaticaanse Tuinen: Maak een wandeling door de prachtige tuinen van het Vaticaan, vol met weelderige groene landschappen en verborgen kunstwerken.

11 – Piazza del Popolo: Verken dit levendige plein met zijn Egyptische obelisk, kerken en prachtige panoramische uitzichten.

12 – Castel Sant’Angelo: Bezoek deze iconische burcht aan de oever van de Tiber, ooit gebruikt als mausoleum en later als pauselijke vesting.

13 – Piazza Venezia: Bewonder het imposante Altare della Patria en het indrukwekkende monument voor koning Vittorio Eman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here