Home Smartphone Tips om een gebruikte iPhone te kopen

Tips om een gebruikte iPhone te kopen

DELEN

iPhones zijn stevige en goede telefoons, het kopen van een gebruikte iPhone is daarom geen slecht idee. We hebben enkele handige tips voor u samengesteld bij het kopen van een tweede hands Iphone.

Refurbished of tweedehands iPhone kopen:
Wat is Refurbished iphone? Wat is het verschil tussen Refurbished en tweedehands iPhone?

Tegenwoordig wordt het woord Refurbished gebruikt voor de tweedehands te koop iphones, ipads en andere smartphones. Wat betekent het woord refurbished eigenlijk?
Refurbished smartphones (Gerenoveerde toestellen) of tablets zijn gebruikte maar voor de verkoop zorgvuldig gecontroleerd en opgeknapte toestellen. Denk aan nieuwe accu, krasvrije scherm of schone software.

De kwaliteit van de Refurbished toestellen liggen tussen een nieuw en tweedehands toestel. Daarom geven de meeste verkopers garantie van aantal maanden voor de Refurbished toestellen.

Tweedehands iPhone modellen:
Op de markt zijn er verschillende iPhone-modellen te koop; van de oudste modellen zoals iPhone 5 tot nieuwere modellen als iPhone X.

Nieuwste software van iPhone iOS 10 werkt niet meer op oudere modellen (iPhone 4 en ouder). Als u wilt genieten van de nieuwste software, raden we aan de zoekopdracht te beperken tot iPhone 5 en nieuwer. Kortom, hoe nieuwer de iPhone, hoe langer deze zal worden geleverd met de nieuwste software.

Welk model het eigenlijk wordt, is een budget vraag en hangt ook af van welke verwachtingen u op uw nieuwe iPhone stelt. Als uw budget beperkt is, moet u op zoek gaan naar de iPhone 5S. Als een groot scherm belangrijk voor u is, zult u het vinden op de iPhone 6 of zelfs grotere iPhone 6 Plus. Als foto kwaliteit belangrijk voor u is, moet u iPhone 7 of nog betere iPhone8 hebben. Na de komst van iPhone X is nog steeds het iPhone 6 populairste iPhone model aller tijden.

Periode van gebruik
Sommige mensen verkopen hun iPhones na een paar maanden, bijvoorbeeld om over te schakelen naar een nieuwer model. Dergelijke apparaten hebben meestal weinig gebruikssporen en zijn relatief goedkoper.
Over het algemeen moet je, indien mogelijk, geen iPhones kopen die al heel lang (een paar jaar) in gebruik zijn, omdat de kans op een defect hier veel groter is.

Toestand van de batterij
Hoe vaker een batterij wordt opgeladen , hoe zwakker deze wordt en hoe vaker hij moet worden opgeladen. Hoe ouder de iPhone, hoe zwakker meestal de batterij.
Er moet ook aan worden herinnerd dat iPhone-batterijen niet kunnen worden vervangen zonder speciaal gereedschap.

Gebruikssporen
Als je een gebruikte iPhone op internet wilt kopen, moet je aandacht besteden aan foto’s . Als de foto’s wazig zijn of een te kleine resolutie hebben, moet u de verkoper vragen om foto’s met een hoge resolutie. Dan kun je beter controleren of een slijtage of kras zit.

Schermbeschermers zijn positief omdat ze het scherm tegen krassen beschermen. Maar ze kunnen ook negatief zijn als ze later door de verkoper geplakt is om bestaande krassen te verdoezelen. Dus extra controleren als er schermbeschermer geplakt is.

Heb je een iPhone gekocht en deze is al ontvangen, controleer op waterschade. Open de SIM-kaartsleuf en controleer of deze originele kleur is, meestal is het andere kleur als het contact gehad heeft met het water. Hetzelfde als met de hoofdtelefoonaansluiting. Als je rode kleur ontdekt, neem dan onmiddellijk contact op met de verkoper en confronteer hem.

SIM lock of SIM lockvrij
SIM lock zorgt ervoor dat de iPhone die u wilt kopen werkt met een bepaalde netwerkoperator en werkt niet met andere operator. Dus koop een iphone die SIM lockvrij is.

Activeringsslot
Het is ook van cruciaal belang dat de verkoper het activeringsslot deactiveert voordat het wordt verkocht. Als de activeringsslot actief is, kunt u uw nieuwe iPhone niet gebruiken.

Garantiestatus
Het kan zijn dat de gebruikte Iphone niet ouder dan 2 jaar is, dan heb jij recht op garantie van de fabrikant. Om de garantiestatus voor de nieuwe iPhone te controleren, hebt u het serienummer nodig dat kunt u de garantiestatus op Apple website controleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here