Home Huis en Tuin Veilig puppy kopen – Lees eens deze TIPS

Veilig puppy kopen – Lees eens deze TIPS

DELEN

Kijkend naar hun trouwe ogen, is het meestal te laat voor een goede redenering: puppy’s veroveren ons hart stormachtig. Hoe belangrijker het is dat u zich vooraf informeert. Uw dierenwereld vertelt u waar u op moet letten bij het kopen van een puppy.

1. Is de moeder van de puppy’s bekend?

Zorg ervoor dat de moeder van de puppy bekend is. Heb je de indruk dat dit eigenlijk de moeder van de puppy’s is? Ze moet bekend zijn met de puppy’s en de puppy’s verzorgen als ze nog niet gespeend zijn. Trouwens, het kan heel goed gebeuren dat een teef stopt met het zuigen van de puppy’s, bijvoorbeeld wanneer de borsten geïrriteerd zijn. Over het algemeen moet de teef zich niet agressief naar hen gedragen.

Als u het gedrag van de teef vreemd vindt, moet u daar geen puppy kopen. Het is al gebeurd dat dubieuze dealers een alibi-teef presenteerden als een moeder.

2. Hoe zien de puppies eruit?

Zijn de kleintjes dun of opgeblazen door wormen ? Ligt u apathisch in de hoek of vertoont u ongewoon gedrag? Is de vacht vies en dof? Geven de kleintjes of maken ze zelfs geen geluid? Is water en eten in de buurt? Zieke of zwakke puppy’s zouden geen serieuze fokker verkopen. Als je de dieren ondanks de ellendige gezondheid wordt aangeboden, moet je de afstand zoeken.

3. Goedkope prijzen moeten je achterdochtig maken

De prijs van een rashond van de fokker varieert meestal tussen 600 en 1.200 euro. Alles wat duidelijk lager is dan wat niet gebruikelijk is in de markt en je verdacht zou moeten maken. Vraag de fokker hoe de prijs tot stand komt en vergelijk verschillende aanbiedingen.

4. Hoeveel rassen biedt de verkoper?

Hoeveel rassen heeft de fokker te bieden? Bij meer dan twee rassen en meer dan vier nesten per jaar, is voorzichtigheid geboden: vaak worden de puppy’s in een dergelijk geval ongecontroleerd vermenigvuldigd en wordt het teefje met frequente zwangerschappen en geboorten gespannen. Zoek naar een kleiner ras, waarin elke hond individueel veel aandacht en liefde bracht.

5. Waar en hoe wordt de puppy verkocht?

Op parkeerplaatsen, markten, vuile werven? Uit de bus, de kofferbak, een kartonnen doos of een draadkooi? Dit zijn duidelijke aanwijzingen voor illegale handel in puppy’s – dus houd je handen eraf! Zorg ervoor dat u de puppy’s bij de fokker thuis mag bezoeken. Een serieuze fokker kost veel tijd voor u, uw vragen en de bemiddeling van zijn puppy’s.

6. Bezoekdata

Niet altijd de beslissing bij het eerste bezoek. Gerenommeerde fokkers sporen u niet aan om een ​​beslissing te nemen en verschillende afspraken aan te bieden. Bovendien staan ​​ze klaar om u te adviseren en helpen bij het selecteren van de juiste puppy uit het nest. Als de fokker erop staat dat u de puppy direct bij het eerste bezoek neemt, moet u afzien van de aankoop.

7. Stelt de verkoper u vragen?

Een serieuze fokker wil weten in welke binnenlandse en huishoudelijke omstandigheden de puppy komt. Als er geen vragen worden gesteld, draait het allemaal om geld verdienen. In dit geval kunt u ervan uitgaan dat het ras niet met passie wordt geëxploiteerd. Natuurlijk kan de fokker geld verdienen met zijn puppy’s (hij investeert tenslotte veel werk en tijd in zijn honden), maar hij moet vooral geïnteresseerd zijn in het welzijn van zijn dieren.

8. Is er een puppy-koopcontract?

Zo ja, vermeldt hij dan de naam, het adres en de aansprakelijkheid van de verkoper? Wordt de aankoopprijs gebeld? Zorg ervoor dat deze informatie beschikbaar is.

9. hond en eigenaar moeten goed bij elkaar passen

Allereerst een gesprek over leefomstandigheden, wensen en verwachtingen van de toekomstige hondeneigenaar. Het moet worden verduidelijkt als de mogelijk reeds gekozen hond aan deze voorwaarden voldoet en mogelijk aan deze voorwaarden kan voldoen vanwege de heersende kenmerken van het respectieve ras. Vragen over het vorige leven van de hond: woonde de hond in een gezin ? Kan hij met katten en andere honden leven? Houdt hij van kinderen? Kent hij het stadsleven? Gaat hij jagen? Is hij zindelijk? Is het een hoed of jachthond met speciale werkbehoeften?

10. Maak kennis met en controleer of het echt werkt

Dit vereist een paar uur bezoek en vaak meerdere dagen. Hond en nieuwe eigenaar moeten aan elkaar wennen en controleren of ze met elkaar kunnen opschieten. Een wandeling laat zien of de hond gewend is aan de riem te lopen en hoe hij reageert op zijn toekomstige omgeving. Deze bezoeken moeten vergezeld gaan van advies, omdat dit laat zien of de juiste keuze is gemaakt.

11. Vraag naar de oorsprong van de hond

Het moet duidelijk zijn uit welk land de hond komt en of deze is getest op landspecifieke ziekten. Ook moeten de documenten specifiek worden getoond: gezondheidscertificaat, eventuele behandelingsprotocollen en natuurlijk het vaccinatiecertificaat : vaccinaties tegen hondenziekte, hepatitis, parvovirus, leptospirose, hondsdolheid en kennelhoest moeten worden geregistreerd. Een puppy jonger dan 15 weken kan niet aan deze voorwaarden voldoen en kan een langere reis vanuit het buitenland niet aan. Alle honden moeten een transponder (identificatie) bij zich hebben, zodat een duidelijke toewijzing aan hun documenten is gegarandeerd.

12. Accommodatie en toestand van de hond

Het asiel of het privéverzorgingsstation waar de hond is gehuisvest, moet zich in een goed onderhouden en hygiënische staat bevinden. Dat moet absoluut worden overwogen. De conditie van de hond is belangrijk: zijn de vacht en oren schoon, de ogen helder en de neus droog?

13. Levering van de hond met voorwaarden

De hond krijgt alleen een schriftelijk contract ondertekend door beide partijen. Opgemerkt moet worden dat de hond op elk moment wordt teruggenomen in geval van problemen. Meestal worden ook afspraakbezoeken afgesproken om te controleren op een probleemloze co-existentie, maar ook om te kunnen helpen met hulp en advies.

Als er geen advies is over de geschiktheid van de hond of een periode om te leren kennen, is de verkoper alleen geïnteresseerd in de verkoop van de hond, zijn lot is niet geïnteresseerd. De voorlopige informatie over de hond kan waar zijn. Bij het noemen van groot lijden, ongelooflijke redding of gratis proef van dodingstations, moet men echter eerder achterdochtig zijn en bewijs nodig hebben. Zelfs als een enkele hond kan worden gered van voor dierenwelzijn relevante omstandigheden, is het helaas ook te verwachten dat veel honden voldoen aan het gemeenschappelijke lot en wiens lijden wordt bepaald door de vraag alleen.

Lees ook:
wat kost een hond per maand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here