Home Huis en Tuin Handige verhuis tips

Handige verhuis tips

DELEN

Verhuisbedrijven kunnen heel behulpzaam zijn als u gaat verhuizen. Maar hoe vindt u precies het bedrijf tussen alle aanbieders dat uw verhuizing tot een ontspannen en soepel leven brengt? En dat is ook goedkoop? Op deze pagina zullen wij nuttige informatie geven over het verhuizen.

Bespaar op verhuizing:
Een verandering van woonplaats is niet alleen een tijdrovende, maar ook een kosten intensieve zaak. De precieze kosten van een verhuizing kunnen niet forfaitair worden bepaald, omdat ze voornamelijk worden bepaald door drie kostenpunten:
– Grootte van het appartement / huis
– Afstand tussen de plaats van vertrek en de nieuwe woonplaats
– Aantal te vervoeren goederen

Vaak worden ook nieuw meubilair gekocht, een borg en soms ook een financiële uitgave voor renovaties. Aldus wordt een verandering van woonplaats snel een aanzienlijke last voor het huishoudbudget. Verlaag uw verhuiskosten eenvoudig met de volgende tips:

1-Vergelijk de prijzen van de verhuisbedrijven:
Het goedkoopste is te vinden met een online vergelijking van regionale verhuisbedrijven. Onderzoek en offerte zijn volledig gratis en vrijblijvend.

2-Voordelige verhuis datum kiezen
Populaire verhuisdatum zijn meestal het begin van de maand, het midden van de maand en het einde van de maand, omdat de huurcontracten op dit moment eindigen of beginnen. Als u gaat verhuizen bv. De 6e, 13e, 18e of 24e van de maand kunt u profiteren vaak van lagere prijzen. Bovendien zijn verhuizingen in het weekend meestal duurder dan verhuizingen die plaatsvinden door de week.

3-Controleer contracten:
U kunt naar goedkopere aanbieder overstappen voor elektriciteit, gas en internet. Online kunt u heel snel vergelijken van verschillen aanbieders.

De diensten van de verhuisbedrijven
Voor verhuisbedrijven zijn er geen voorgeschreven prijzen, daarom is de prijsklasse vrij breed. Veel bedrijven hebben echter gemeen dat ze zowel standaard- als complete verhuizingen bieden.

Standaard verplaatsing: hier heeft de klant al de dozen en gedemonteerde meubels klaar voor gebruik voor de dag van de verhuizing. Het verhuisbedrijf met zijn helpers is alleen verantwoordelijk voor laden en transport. Uitpakken en meubilering is ook mogelijk voor de klant, dus dit is de goedkopere optie.

Volledige verwijdering: in deze variant nemen professionele verhuizers van het verhuisbedrijf de verpakking van de dozen mee. De demontage van het meubilair, het transport inclusief laden en lossen van de auto, het uitpakken van de dozen en de meubelmontage worden door de verhuisbedrijf geregeld.

Aanvullende diensten : als u bijvoorbeeld na een standaard verhuizing hulp nodig heeft bij de bouw van uw meubel of uw keuken, kunt u dit ook laten doen door professionele verhuizers (als het bedrijf deze service biedt).

Zijn verhuizingen verzekerd bij een verhuisbedrijf?
Als u een verhuisbedrijf inhuurt, is het bedrijf aansprakelijk voor eventuele schade aan de inboedel, evenals in het appartement en in het trappenhuis gedurende de periode van verhuizing. In het geval van schade is het verhuisbedrijf echter slechts beperkt aansprakelijk en draagt de kosten tot een maximum van 620 euro per kubieke meter vracht. Bij een verwijderingsvolume van bijvoorbeeld 20 m3 bedraagt de aansprakelijkheidsom van het verhuisbedrijf 12.400 euro. Kostbaarheden en gevoelige voorwerpen, zoals geld, juwelen, kunst, antiek, documenten, documenten, huisdieren en planten, zijn echter uitgesloten van aansprakelijkheid.

Als u bijvoorbeeld duur porselein hebt, is het misschien de moeite waard om een extra transportverzekering te kopen, zodat u zich in geval van nood geen zorgen hoeft te maken over de kosten. In een dergelijk geval wordt de maximale aansprakelijkheids som van het bedrijf snel overschreden. Bovendien komt het verhuisbedrijf alleen voor de tijdswaarde, maar niet voor de nieuwe waarde van het beschadigde object.

Speciaal geval van zelfverpakte vakken: Verhuisbedrijven zijn niet aansprakelijk
Voorzichtigheid is echter geboden als u zichzelf inpakt en het verhuisbedrijf niet in rekening brengt: omdat het bedrijf dan niet aansprakelijk is voor schade. Deze regeling is alleen van toepassing op de verhuisgoederen verpakt door de ingehuurde verhuisassistenten. Bij eigen verpakking is het bij schade niet meer mogelijk om vast te stellen of de beschadigde huishoudelijke goederen al dan niet professioneel zijn ingepakt en opgeborgen.
Om je zet nog gemakkelijker te maken, hebben we een paar tips samengesteld om je te verplaatsen.

Buitengewoon verlof bij verhuizing
Vraag uw werkgever om de mogelijkheid om speciaal verlof voor uw verhuizing aan te vragen. Dit geeft je meestal een extra dag of twee om je zet te voltooien. Er is echter geen wettelijk recht op buitengewoon verlof bij verhuizing.

Vraag een no-hold zone aan
Zodat de meubellader direct voor uw huis kan staan en uzelf onnodige reismomenten kan besparen, ten minste 14 dagen vóór de verhuisdatum een corresponderende niet-wachtzone voor oude en nieuwe appartementen aanvragen, tenzij u deze service bij een verhuisbedrijf hebt geboekt. Maak de aanvraag bij uw lokale verkeersautoriteit; de kosten variëren afhankelijk van de gemeenschap.

Dump het appartement
Iedereen die zijn huis opruimt voordat hij snel verhuist, bespaart zowel op het aantal dozen als op de grootte van de vrachtwagen die het verhuisbedrijf levert. Het laden en lossen en mogelijk ook het uitpakken en bouwen door het bedrijf kost dus minder tijd en verhuizingshelpers en u bespaart geld.

verpakken

U omzeilt de kostenfactor van verhuisdozen wanneer u lege bestelbakken bij bedrijven in uw regio vraagt. Omdat deze meestal worden gerecycled, worden ze vaak gratis weggegeven. En dus zijn ze verpakt:
– Vul dozen niet vol
– Maximumgewicht van een doos: 20 kg
– Vuistregel: onder het gewicht, boven het licht
– Vul altijd boeken en gerechten tot de helft in en vult de rest van de doos met lichte dingen
– Schud het voorzichtig om te zien of het mogelijk is dat de vaat uitglijdt en eventuele gaten opvullen
– Vermijd het verpakken van krantenpapier omdat de drukinkt kan afwrijven
– Houd de grepen vrij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here