Home Mens en Gezondheid Wat te doen tegen haaruitval

Wat te doen tegen haaruitval

DELEN

Haarverlies is een echte last voor de getroffenen. Van tincturen over shampoos tot massages, er zijn verschillende aanbevelingen tegen haarverlies. Wat helpt echt? Wij bieden een overzicht!

Volledig haar is een wenselijk schoonheidsideaal voor zowel mannen als vrouwen. En toch treft haarverlies mensen wereldwijd. Het haar en vooral de haarwortel zijn verzwakt bij de getroffenen. Het groeit niet meer of slechts zwak en verdwijnt sneller. De oorzaken zijn verschillend en ook de behandeling moet individueel worden gedaan.

Maar je moet je niet te snel zorgen maken. Het is normaal dat het haar van tijd tot tijd wordt vernieuwd en faalt.

Hoeveel haarverlies is normaal?

Haargroei is onderworpen aan een cyclus die tussen twee en vijf jaar duurt, afhankelijk van de persoon. Daarna valt het haar uit en groeit er een nieuwe. Het is dus volkomen onschadelijk dat er altijd haar in de borstel zit.

Maar hoeveel haar moet toegestaan ​​zijn voordat we het hebben over haarverlies? Er is geen duidelijk antwoord. Dit is individueel en verschilt van persoon tot persoon. Uitspraken als “Als u meer dan 100 haren per dag verliest, lijdt u aan haarverlies.” Dus zijn over het algemeen niet correct. Hoe moet men dit ook beheersen?

Dus hoe kom je erachter of je last hebt van haaruitval? Vertrouw op je goede, oude gevoel. Als u gedurende meerdere dagen of weken meer haar in de borstel vindt, kunt u de onderstaande oorzaken doorlezen en analyseren wat het probleem zou kunnen zijn.

Als het haarverlies snel verergert of het haar op sommige plaatsen uitvalt, raden we een bezoek aan de dermatoloog aan. Een arts kan de oorzaak het beste bepalen.

Als je ouders ook last hebben van haarverlies, moet je extra voorzichtig zijn, omdat haarverlies vaak wordt geërfd. Met tincturen, serums en shampoos kan het erfelijke haarverlies echter goed worden voorkomen. Hoe eerder u begint, hoe gemakkelijker de behandeling.

Verschillende oorzaken en redenen voor haarverlies

De verzwakking van de haarwortel kan verschillende oorzaken hebben. Hoe eerder je ze herkent, hoe groter de kans om haaruitval te voorkomen.

Algemene oorzaken van haarverlies

Seizoensgebonden haaruitval

Het seizoensgebonden haarverlies is heel gebruikelijk en kan worden vergeleken met de vachtwisseling bij de dieren. Net als bij “Büsis” vernieuwt ons haar zichzelf in de lente en de herfst.

Erfelijke haaruitval

Erfelijk haarverlies is meestal al zichtbaar bij de ouders. Als uw ouder of een ouder aan haarverlies lijdt, moet u vroeg beginnen om dit te voorkomen. Nogmaals, shampoos, serums en massages zijn meestal erg goed. Desalniettemin kan het haarverlies niet volledig worden uitgesloten.

Haaruitval door hormonen

Het haarverlies door de hormonen kan voorkomen bij mannen en vrouwen. In geval van verdenking, moet u altijd een arts raadplegen die de oorzaak kan bepalen.

Haarverlies door een tekort aan voedingsstoffen

Een tekort aan voedingsstoffen is een veel voorkomende oorzaak in onze westerse samenleving. Het eten moet snel gaan, de voedingsstoffen zijn vaak te kort. Het haar kan lijden.

Op de lange termijn moet u altijd letten op een gezond en uitgebalanceerd dieet. Op korte termijn of daarnaast kun je een preparaat gebruiken dat de haarwortels van de juiste voedingsstoffen voorziet.

Stress als oorzaak

Stress is ook een veel voorkomende oorzaak van haarverlies. De psyche kan veel in ons lichaam veroorzaken. Stress is vergif voor onze schoonheid. Ontspanning wordt daarom om een ​​goede reden aangekondigd. Een uitgebreid bad helpt tegen dit soort haaruitval, evenals de hoofdhuidverzorging met shampoo, serums en een goed voedingssupplement. Ontspan en versterk de haarwortels.

Haaruitval bij de mannen

Bij mannen zijn overerving en hormonen vaak de oorzaak van haarverlies. Velen nemen onmiddellijk hun toevlucht tot het scheermes, wat meestal helemaal niet nodig is. Want als je vroeg begint met preventie, kun je er echt iets aan doen en je haar langer houden.

Stimuleer dagelijks de haargroei met serums en massages. Belangrijk is de regelmaat. Breng de producten twee keer per dag aan en laat de massage niet achter. Hoe de kale plekken te voorkomen.

Haaruitval bij de vrouwen

Bij vrouwen kunnen hormonen ook de oorzaak zijn, maar vaak stress, zorgen of een dieet. Zelfs verkeerde kapsels zoals een te sterke vlecht en te sterk verven kunnen haarverlies veroorzaken.

Gebruik een ondersteunende shampoo en versterk de haarwortel met een serum en een voedingssupplement. Verander de kapsels vaak en trek je haar niet te zwaar. Dus nieuw haar zal zeker snel weer groeien.

Behandeling van haaruitval

Haaruitval kan in veel gevallen worden voorkomen als het vroegtijdig wordt ontdekt en behandeld.

De bloedcirculatie van de hoofdhuid en dus ook de haargroei moet worden gestimuleerd. Bovendien moet u de haarwortel en dus het haar versterken. Dit wordt het best bereikt met de volgende anti-haaruitvalbehandeling.

voedingssupplementen

Huid en haar moeten van binnenuit worden versterkt. Dit wordt het best bereikt door een voedingssupplement. Het moet waardevolle oliën en vitamines bevatten die het haar versterken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here