Home Auto 4 seizoenen banden zijn een goed alternatief

4 seizoenen banden zijn een goed alternatief

DELEN

Om vervelende bandveranderingen en als gevolg van het vaak milde weer in de winter te voorkomen, vertrouwen veel bestuurders op vier seizoenen banden, ook wel All season banden genoemd. Maar wat is het verschil tussen vier seizoenen banden en zomer- of winterbanden? Zomerbanden zijn de ideale keuze voor warme zomermaanden en hete oppervlakken. De band wordt gekenmerkt door een speciale rubbersamenstelling, die kan worden bereikt in de maximale grip van het droge seizoen met minimale rolweerstand. Winterbanden zijn daarentegen bijzonder geschikt voor sneeuw, kou, nat en modder, omdat hun robuuste profiel diepe groeven heeft. Bovendien hebben ze randen en vinnen die goed in de sneeuw passen.
Vier seizoenen banden combineren de eigenschappen van zomer- en winterbanden.

Vier seizoenen banden zijn een combinatie van zomer- en winterbanden. Om de geschiktheid bij elk weer te garanderen, worden de positieve eigenschappen van beide varianten gecombineerd. Dergelijke banden kunnen echter vaak slechts de helft van hun kwaliteit afspelen, maar dit gaat niet ten koste van de veiligheid of betrouwbaarheid. Er zijn ook weerbestendige banden met een speciale rubbersamenstelling en structuur. Hier worden de specifieke kenmerken van zomer- en winterbanden gecombineerd in het profielontwerp. Deze modellen worden steeds populairder.

De voordelen van vier seizoenen banden zijn:

De voordelen van vier seizoenen banden liggen voor de hand. Door hun gebruik wordt de tweevoudige bandwissel in het jaar geëlimineerd. Dit bespaart de kosten en tijd die nodig is voor de verandering. Bovendien zijn de kosten van een set banden ten opzichte van vier zomer- en vier winterbanden aanzienlijk lager. De opslag in uw eigen garage of in de werkplaats  die ook kosten veroorzaakt – is ook geëlimineerd.

De kwaliteit van vier seizoenen:

De remafstand, tractie en bochtenkarakteristieken zijn ongeveer vergelijkbaar met seizoensbanden volgens het onderzoek. Bovendien is het risico op aquaplaning net zo laag voor goede vier seizoenenbanden als voor zomer- en winterbanden.

Vier seizoenen banden zijn een goed alternatief, vooral voor automobilisten die relatief weinig reizen (minder dan 10.000 km per jaar). Vier seizoenen banden zijn ook een optie voor mensen die wonen in gebieden met vrij lage temperatuurverschillen en weinig snelheid. Echter brandstofverbruik is meer dan zomerbanden, omdat zomerbanden lagere grip hebben.

Voor de volgende bestuurders zijn vier seizoenen banden niet de beste keuze:

Als je graag je auto tot het uiterste wilt pushen, moet je niet kiezen voor vier seizoenen banden. Want voor extreme omstandigheden of het nu gaat om sportieve ritten met extreem hoge snelheden of tochten door het gebied zijn de seizoensbanden beter geschikt. Omdat vier seizoenen banden sneller slijten dan zomer en winterbanden, worden ze ook niet aanbevolen voor reizigers die meer dan 10.000 km per jaar rijden.

Voor vier seizoenen banden om aan de eisen van winterbanden te voldoen en alle veiligheidsaspecten te vervullen, moeten ze een test doorstaan. Volgens de wetgever is het voldoende als banden de letters M en S (voor modder en sneeuw) als markering hebben. Dit is voldoende als een symbool voor winterbanden, maar zegt niets over de echte wintergeschiktheid. Beter zijn vier seizoenen banden, die zijn gemarkeerd met een sneeuwvloksymbool. De Amerikaanse autoriteit NHTSA geeft banden deze zegel, die bijzonder goede eigenschappen hebben bij winterweer.

Iedereen die niet zoveel rijdt per jaar, rijdt zijn auto niet op de limiet en woont in een regio die niet sneeuwbestendig is, kan met een gerust geweer vier seizoenen banden aandoen. Het is belangrijk dat de vier seizoenen banden voldoen aan de veiligheidseisen en zorgen voor een goede rijkwaliteit. Vier seizoenen banden moeten u immers alle weersomstandigheden doorstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here