Home Huis en Tuin Keukenplanner – een paar stappen naar de droomkeuken

Keukenplanner – een paar stappen naar de droomkeuken

DELEN

De keuken is voor veel mensen een van de belangrijkste kamers in het huis. Tegelijkertijd is het een ruimte waarvan het meubilair nadien slechts moeilijk kan worden veranderd. Daarom is het de moeite waard om systematisch te gaan met de planning van keukens en mogelijk ook om een keuken consultatie te overwegen.

Online keukenplanning stap voor stap

De keukenplanners van keuken aanbieders helpen je bij het ontwerpen van je droomkeuken. Na het beantwoorden van vragen over de keukenindeling, stijl en kleur van de keuken, kunt u een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen bij gecertificeerde keukenleveranciers bij u in de buurt. U kunt dan een afspraak maken met deze aanbieders voor meer informatie.

De eerste stap in de keukenplanner

De basis van de keukenplanning is de beschikbare ruimte. Maar de lege vierkante beelden zeggen niet veel. Voor een verstandige planning van keukens is een plattegrond met exacte afmetingen vereist. Bovendien moet de keukenplanner rekening houden met waar de water-, gas- en elektrische aansluitingen evenals deuren en ramen zich bevinden.

Wat voor soort keuken zou het moeten zijn?

Is de droomkeuken een open keuken met kookeiland? Of moet het een gesloten keuken zijn? Hier is de ruimte natuurlijk cruciaal. Niet overal kunnen royale keukens worden gerealiseerd. Na deze fundamentele beslissing moet de toekomstige eigenaar van de droomkeuken zijn budget voor keukenplanning bepalen.
Zoek de juiste kookplaat
De kookplaat is een centraal element van elke keuken en wordt daarom door de keukenplanner opgevraagd. Daarom moet de toekomstige keukeneigenaar goed nadenken alvorens te kopen.

Moet het een gas, een elektrische of een inductiekookplaat zijn?
Hoeveel mensen koken er?
Is een oven nodig?

Wie zich voornamelijk voedt met opgewarmde bereide gerechten, heeft geen fornuis met talrijke functies nodig. Aan de andere kant wil een hobbychef een zo verfijnde keuken hebben. Als maaltijden moeten worden bereid voor een groot gezin, is een groter kookoppervlak vereist dan voor een single. Als je maar een paar broodjes wilt bakken, hoef je niet te investeren in een dure oven.

Welke elektrische apparaten zijn er in de keuken nodig?

In een moderne keuken is tegenwoordig een verscheidenheid aan elektrische apparaten. Nu worden kleine apparaten, zoals een elektrische juicer, zeker niet in aanmerking genomen in de keukenplanning. De situatie is anders voor grote apparatuur, zoals.
-Koelkast
-vaatwasser
– wasmachine
– Keukenmachine, stoomoven, friteuse, enz.
Deze grote apparaten zijn niet alleen een belangrijke kostenfactor in de keukenplanning, hun locatie moet ook vroeg worden bepaald. Dit is afhankelijk van de water en elektrische aansluitingen, die mogelijk moeten worden verlengd of verplaatst.

De gootsteen en de fittingen

De gootsteen is het volgende belangrijke punt bij het plannen van keukens. Het kan niet gemakkelijk worden uitgesteld, evenals de grote elektrische apparaten. De vorm en grootte van de gootsteen zijn ook afhankelijk van de ruimtelijke omstandigheden. Als het gaat om materialen en toebehoren, heeft de toekomstige keukeneigenaar meer vrijheid in planning. Er zijn gootsteen materialen bijvoorbeeld
– Chromium
– aluminium
– roestvrij staal
– keramiek
– plastic

Vergeet het werkblad niet bij het plannen

Keukendeskundigen zijn van mening dat keukens niet genoeg werkruimte kunnen hebben. Bij het plannen van het werkoppervlak in de droomkeuken en de paden tussen, bijvoorbeeld, het aanrecht moet worden overwogen. Korte wegen vergemakkelijken het werk in de keuken. Het is het beste als een keuken meerdere werkoppervlakken heeft. Dit is natuurlijk niet mogelijk in elke keuken vanwege de kleine hoeveelheid beschikbare ruimte.

Licht is ook belangrijk

Een ander punt dat vaak verwaarloosd wordt bij het plannen van keukens, is de verlichting. De juiste verlichting is belangrijk, zodat iedereen zich prettig voelt in de keuken. Om in de droomkeuken te werken, moet de verlichting daar zijn waar hij nodig is. Een enkele keukenlamp die ergens is opgehangen waar nog ruimte over is, voldoet niet aan deze voorwaarden.
Naast een of twee lampen als algemene kamerverlichting, moeten lampen ook rechtstreeks op de werkoppervlakken worden geïnstalleerd. Hun licht moet dan worden gericht op het werkgebied..

De opslagruimte

Helaas is de opslagruimte in de keuken wordt vaak vergeten. Of de opslagruimte in de vorm van open legborden, kasten of een combinatie van beide wordt gerealiseerd, is een kwestie van smaak en ook afhankelijk van het algehele uiterlijk van de keuken.
De keukenplanner maakt het werk eenvoudiger
Dankzij de keukenplanner van de keuken leveracier kunnen geïnteresseerden snel en eenvoudig een eerste overzicht krijgen van de mogelijkheden en kosten. Omdat de keukenplanning en latere aanbiedingen worden gedaan door lokale aanbieders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here